Pelin Yükselay

Vadili İlkokulu öğrenci velileri, sınıf birleştirilip ana sınıfların 29 öğrenciye çıkarılması nedeniyle okul önünde protesto eylemi düzenledi.

Eylemde veliler, “30 Öğrenci ile eğitim olur mu?, Kemal Dürüst Sınıflarımızın Birleştirilmesini İstemiyoruz, Kalabalık Sınıflar Kabul Edilemez, Kaliteli Eğitim İstiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

Eylem sırasında Diyalog Gazetesi’ne konuşan veliler, yaşanılan duruma isyan etti.

Çimen: Bakan bize öğretmen göndersin

Veli, Emine Çimen, öğretmen eksikliği olduğundan dolayı ana sınıflarda 30 öğrencinin birden eğitim gördüğünü ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Çimen, şunları kaydetti: “Biz bu öğretmen eksikliğinin giderilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre, okula yeni öğretmen atanmayacak, yani bu eksiklik giderilmeyecek. Bu okuldan iki öğretmen bir de müdür muavini gitti ama yerlerine kimse gelmedi. Biz kalabalık sınıflarda eğitim istemiyoruz çünkü, okul öncesi eğitimin kalabalık sınıflarda olmayacağını düşünüyoruz. Tüm eğitimin temelidir okul öncesi. Biz Sayın Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ten bize öğretmen göndermesini istiyoruz.” 

Meşe: Bu durum kesinlikle kabul edilemez

“Bu durum kesinlikle kabul edilemez, 30 kişilik bir ana sınıf istemiyoruz” diyen Derya Meşe’de “Öğretmen eksikliğinden dolayı sınıfları birleştirmek istiyorlar, biz tüm veliler olarak buna karşıyız. Bu kadar kalabalık sınıflara ne öğretmen ders verebilir ne de biz verim alabiliriz. Bakanlığa buradan duyururuz kesinlikle bizim bölgeye bizim okulumuza acilen bir öğretmen atanmalı ve bu eksik giderilmeli. Milli eğitim Bakanı Kemal Dürüst bu sorunumuza el atmalı. Bu soruna bir çare bulsunlar. Burada ne bizim bir suçumuz var ne de öğrencilerin bir suçu var. Bizler öğretmen bekliyoruz. Öğretmen gelene kadar da çocuklarımızı sınıflara göndermeyeceğiz” dedi.

Keskin: Çocuklarımız zor şartlarda eğitim görüyor

"Çocuklarımız çok zor şartlarda eğitim görüyor’ diyen Yazgül Özer Keskin de bir an önce sorunlarına çare bulunmasını istedi. Keskin, Avrupa Birliği’nden bahsedilen şu günlerde, okullarda yaşananların hiç buna uygun bir durum olmadığını belirterek, Milli Eğitim bakanı Kemal Dürüst’ten bir an önce bu konuya el atmasını, ve okula göndermesini istedi.