Selin vurduğu Artvin'in Hopa ilçesinde incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "8 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3 kaybımız var. Kayıplarımızı arama çalışmaları sürüyor. 19 kişi de yaralı olarak çeşitli hastanelerde tedavilerine devam ediliyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Hopa ilçesinde incelemelerini sabah saatlerinde de sürdürdü. Hopa Kaymakamlığı'na gelişi sırasında ise HES karşıtlarının protestosuyla karşılaşan Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Çok büyük bir afet ile karşı karşıyayız. 500 yılda bir böyle bir afet yaşanabilir. 12 saatte metrekareye 252 kilogram yağış düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz erkenden uyarmıştı. Şiddetli bir yağış bekliyorduk ona göre tedbirlerimizi almıştık. Belediyemizin yapmış olduğu uyarılar ve anonslar hasarı azaltmıştır. İlk planda hasarların giderilmesi için valiliğimize 10 milyon TL gönderildi. Hasarların giderilmesi için de 100 milyon TL'lık bir bütçe oluşturuluyor" diye konuştu.

Eroğlu, yaşanan sel ve heyelan felaketinde 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "3 kaybımız var. Kayıplarımızı arama çalışmaları sürüyor. 19 kişi de yaralı olarak çeşitli hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Dereler mutlaka yatağını bulur. Yazın derelerin sakin akışına aldanıp, dere yataklarına yakın yerlerde bina yapmayalım. Dere mutlaka bir gün yatağını buluyor" dedi.