Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde geçirdiği by-pass ameliyatı sonrasında taburcu edildi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 7 Mart’ta mide ağrısı şikayeti ile YDÜ Hastanesi’ne geldikten sonra yapanılan tetkikler sonucu koroner anjiyografi uygulananan ve hemen ardından cerrahi müdahale kararı alınan Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, geçirdiği kritik by-pass ameliyatı sonrası 15 gündür tedavi gördüğü YDÜ Hastanesi’nden bugün taburcu oldu.

YDÜ Hastanesi’nden bugün yapılan açıklamada ise, 4 damarına by-pass uygulanan Bakan Ertuğruloğlu’nun, ameliyattan 1 hafta sonra Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu tarafından gerçekleştirilen ekokardiyografisinde, kalp kasılmasının yüzde 40’lara kadar çıktığı, sağlık durumunun iyi olduğu, bu nedenle de taburcu edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ertuğruloğlu’nun birkaç haftalıkistirahatinin ardından sağlıklı şekilde günlük yaşamına dönebileceği ifade edildi.

Ameliyat sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Ertuğruloğlu’nun kardiyoloji kliniğinde yapılan anjiyografisinde sağ ve sol ana koroner damarlarında yüzde 90’nın üzerinde daralma saptandığını, kalp kasılmasının da ileri derece bozulmuş olup yüzde 20-25 oranında çalıştığını, bu nedenle de ameliyat kararı aldıklarını açıklamıştı.