Bakan Evren, yazılı açıklamasında, bakanlığına bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü’nün yürüttüğü 2016 yılı fidan dikimi çalışmaları hakkında bilgiler vererek, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 750 bin fidan dikileceğini duyurdu.

Geçmiş yıllarda alışılagelmiş çam türlerinin yanında bu yıl fidan dikiminde tür çeşitliliğine önem verdiklerini ifade eden Evren; okaliptüs, harnup, ılgın, akasya türleri gibi fidanların da dikimini gerçekleştireceklerini söyledi.

Lefkoşa çevre yolu ile Güzelyurt-Lefke yolunda da ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Evren, bu çalışmalarda zakkum türünü tercih edeceklerini açıkladı.

Bakanlığına bağlı Orman Dairesi çalışanlarının fidan üretimi ve dikimi çalışmalarına büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Evren, aynı hassasiyeti vatandaşlardan da beklediklerini söyledi.

Bakan Evren, özellikle fidan dikimi yapılacak yerlerde hayvancılık yapan vatandaşlar ile av bölgelerine dikilen fidanlar için avcılara duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu.

Orman varlıklarının korunması ve arttırılmasının tüm yurttaşların görevi olması gerektiğini ifade eden Bakan Kutlu Evren, özellikle orman arazisi oluşturmak isteyen kurum ve kuruluşlarla  işbirliklerine devam edecekleri, bunun yanısıra vatandaşların da daireden fidan temin edebileceklerini söyledi.

Bakan Evren, ağaçlandırma çalışmalarında tam verim almak için sadece fidan dikiminin yeterli olmadığına dikkat çekerek, özellikle genç fidanların belirli bir seviyeye gelene kadar bakımının yapılması ve korunması gerektiğine vurgu yaptı.