Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ve Genel Sekreter Dursun Koç’u kabul etti.

Evren, kabulle ilgili açıklamasında Üniversiteyle çevreyle ilgili konularda geçmişten gelen bazı çalışmaları bulunduğunu belirterek, görüşmede bu çalışmaları daha da ileriye taşıma noktasında görüş birliğine varıldığını söyledi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre kıyı tesislerinin risk analizlerinin çıkarılması konusunda projelerin sürdüğünü  ifade eden Evren, bu çalışmanın tamamlanmasıyla önemli bir ihtiyacın giderilmiş olacağını belirtti.

Evren, görüşmede Üniversite ile Gazimağusa’da bulunan vahşi çöp depolama alanının temizlenmesi ve rehabilitesi için ihtiyaç duyulan fizibilite çalışmasının yapılması konusunda işbirliği kararı aldıklarını da ifade etti.

Üniversitelerin eğitim dışında bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik hayatına büyük katkılar yaptığını vurgulayan Evren, İTÜ KKTC Yerleşkesinin de bulunduğu bölge için büyük bir şans konumunda olduğunu söyledi.


İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ise kabulde yaptığı konuşmada Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinin KKTC yerleşkesi olarak verilen eğitimin yanı sıra ülke için de önemli projeler ortaya koyduklarını söyledi.

Tüm bakanlıklarla çeşitli ortak faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Kahya, Bakan Evren'e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kahya, Yenierenköy'de kurulması düşünülen kampüsün bazı yapısal sorunları olduğunu belirterek, hükümet nezdinde destek istedi.

Daha önce Bakanlık ile yapılan işbirliği çalışmalarının devam ettirilmesi temennisinde bulunan Kahya, her türlü katkıya hazır olduklarını söyledi.