Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar İskele bölgesinin kurumsallaşması ve  modern bir ilçeye dönüşmesi için belediye ile görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak İskele ilçesindeki  hizmet birimlerini tek çatı altında toplamayı  hedeflediklerini belirten Gürpınar,  bölge halkına Bakanlık olarak  daha  çağdaş  ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

SADIKOĞLU

Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da,  Bakan Gürpınar’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, İskele’nin gerçek anlamda merkezi  bir ilçe olması için özveriyle çalıştıklarını söyleyerek, Bakanlık ile işbirliği içinde  güzel işler başaracaklarına inandığını belirtti.

İskele’de faaliyet gösteren on yedi örgütten oluşan İskele Kurumsallaşma Platformu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, İskele ilçesinin kurumsallaşması için, ilgili örgütlerler ile fikir alışverişinde de bulunuldu.

GÜRPINAR İSKELE HİZMET BİNALARINI DA ZİYARET ETTİ

Bakan Gürpınar daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İskele hizmet binalarını ziyaret etti.

Gürpınar, İskele Kaymakamlığı eski binasına taşınan Sosyal Hizmetler Dairesi’ni de ziyaret ederek, Daire’nin taşınma çalışmalarını yerinde inceledi.

İskele’de hizmet veren Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı dairelerini de  ziyaret eden Gürpınar, tek çatı altında  bölgeye daha kaliteli ve etkin hizmet verecek Yeni Hizmet Binası projesi için, Bakanlık bürokratları ile birlikte mekan inceleme çalışmalarında bulundu.

Bakan Gürpınar’a ziyareti sırasında İskele Kaymakamı Ahmet Cenk  Musaoğulları eşlik etti.