Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de katıldığı 639. Mimar Sinan Evliyalar Şenliği'nde yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde gene enerji sektörü ile alakalı önemli projelere imza atma aşamasına gelmek istiyoruz. Rusya Federasyonu Türkiye için, Türkiye Rusya Federasyonu için vazgeçilmez iki ülkedir" dedi.

Melikgazi Belediyesi ev sahipliğinde Evliyalar Mesire Alanı'nda bu yıl 639.'su düzenlenen Mimar Sinan Evliyalar Şenliği'ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden ve vatandaşlar katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, seçimin ardından Türkiye'nin büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunulması gerektiğini söyleyerek, "639.'su düzenlenen Mimar Sinan Evliyalar Şenliği'ne Melikgazi Belediye'mizin ev sahipliğinde hep beraber burada bulunuyoruz. Bizim mutlaka Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunmamız lazım. Gerek Kayseri'nin gerekse Türikiye'mizin büyümesi hiçbir gerekçeyle kesintiye uğramaması lazım. O yüzden her birimiz el birliği ile bu konuda çalışmaları yapmaya devam edecektir" dedi. Viladimir Putin ile görüşmelerini değerlendiren Bakan Yıldız, "Sayın cumhurbaşkanımızın refakatinde bir önceki gün Sayın Aliyev ile Türkmenistan Devlet Başkanı Ahmedov ile dün de Sayın Putin ile görüşmelerde bulunduk. Görüşmelerde tabi enerji temel başlıklardan bir tanesi. Önümüzdeki günlerde gene enerji sektörü ile alakalı önemli projelere imza atma aşamasına gelmek istiyoruz. Rusya Federasyonu Türkiye için, Türkiye Rusya Federasyonu için vazgeçilmez iki ülkedir. Sayın Putin ile görüşmelerde bu tür vurgulara ve bir kısım projelere hep beraber değinildi. Gayet güzel bir görüşme geçti. Özümüzdeki haftalar içerisinde gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra şenlik alanında kaynatılan kazandaki pilavları vatandaşlara dağıttı. Melikgazi Belediyesi tarafından şenlik alanında kaynatılan 50 pilav kazanında 3 ton bulgur, 2 ton et, 200 kilo tereyağı, 200 kilo zeytinyağı kullanıldı.