Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümet'te de Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, ilk açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı. Bakan Kılıç, "Göreve halka hizmet Hakk'a hizmettir düsturuyla devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı yeni kabineyi Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç 4. kez Gençlik ve Spor Bakanlığı'na getirildi.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Kabinenin açıklanmasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Bakan Çağatay Kılıç, "61, 62 ve 63'üncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun takdirleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayları ile kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde de "Halka Hizmet Hakk'a Hizmettir" düsturuyla devam edeceğiz. Hükümetimizin Ülkemiz ve Milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yüce Mevla'm yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUNLULARI UNUTMADI

Bakan Kılıç, aynı zamanda memleketi olan seçim bölgesi Samsun'u ve hemşehrilerini unutmadı. Samsunlular başta olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:

"AK Parti olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde girdiğimiz 11'inci seçimden de alnımızın akı ile çıktık. Bugün de milli iradenin yansıması olan 64.Hükümet kuruldu. Aziz Milletimize duyduğumuz samimiyet ve güvenden hareket ederek, görüş ve düşünce, il ve bölge gibi ayırımlar yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizleri dualarıyla destekleyen evladı olduğum Samsun'umuzun güzel yürekli insanlarına ve tüm Türkiye'mize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Her şey Samsunumuz için, her şey güçlü Türkiye için."

24.dönemde TBMM'ye giren Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti 61 ve 62.hükümetlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilmişti. 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerden sonra kurulan seçim hükümetinde (63.Hükümet) aynı görevi üslenen Akif Çağatay Kılıç 64.Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin de Gençlik ve Spor Bakanı oldu.

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Siyaset Bilimi Uzmanı; Herfordshire Üniversitesini bitirdi.