Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz sorumluluğumuzun farkındayız, bilincindeyiz. Bu sorumlulukla da yolumuza devam etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Samsun'da ilçe teşkilatlarına ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı'nda teşkilat üyeleriyle bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı. İstişare toplantısına Bakan Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adem Varol ve teşkilat üyeleri katıldı.

"BİZ SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ, BİLİNCİNDEYİZ"

Vatandaşların yüklediği sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Bakan Kılıç, "Seçimlerin sonucunda milletimiz son sözünü söylemiştir. 2015 7 Haziran Genel Seçimleri'nde milletimiz yine AK Parti'yi birinci parti olarak seçimden çıkarmıştır. Tek başımıza iktidar olma noktasında bir talebimiz, çabamız, isteğimiz ve arzumuz vardı. Ancak biz hep şunu söyledik. Sandıktan çıkan sonuç, milli irade başımızın üstündedir. Bu seçimde milletimiz "Biz size güveniyoruz. Siz yine geleceği şekillendirecek olan çalışmalarınızla ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine taşıyacak olan partisiniz. Ama bu sefer bunu tek başınıza değil, koalisyon ortamında bir ortakla yapacaksınız" dedi. Biz de bu noktadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti'de her zaman seçimler bittikten sonra istişare toplantısı yapılmıştır. Bu seçimlerde nasıl bir başarı gösterdik. Bunu daha fazla nasıl arttırabiliriz. Varsa eksiğimiz nerede eksik yaptık diye bu mekanizma çalışmaya başlamıştır. Bu seçimlerde de aynısı olmuştur. Nitekim 8 Haziran günü de Ankara'da toplantımızı yaptık. MYK ve Bakanlar Kurulu üyelerimizle toplantımızı gerçekleştirdik. Daha sonra MYK üyelerimiz toplandı. Teşkilat üyelerimiz Ankara'da bir araya geldi. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kadememiz bir toplantı yaptı. Ve biz bu istişare ve değerlendirme mekanizmalarını her zaman olduğu gibi çalıştırarak yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda hiçbir çekincemiz de yoktur. Biz üzerimizdeki sorumluluğu bilerek, milletimizin bize yüklediği sorumluluğu bilerek ve bu anlamda ülkemize karşı olan sorumluluk bilincimiz içerisinde her zaman aynı şekilde duruşumuzu ortaya koyarak ilkelerimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu anlamda Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın yemin töreni süreci sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamda milletimiz de, tüm teşkilatımız da rahat olsun. Biz sorumluluğumuzun farkındayız, bilincindeyiz. Bu sorumlulukla da yolumuza devam etmeyi sürdüreceğiz. Biz her zaman şunu söyledik. Biz Türkiye'nin kazanması için, daha da ilerlemesi için, ülkemizin dünya milletleri arasında ve devletleri arasında daha üst sıralara gelmesi için bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla biz bu hedefimizden hiçbir şekilde bir şey kaybetmiş değiliz. Bu hedefler doğrultusunda gece gündüz demeden yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"BAKÜ AVRUPA OYUNLARI'NDAKİ SPORCULARA BAŞARILAR"

'Bakü Avrupa Oyunları'ndaki sporculara başarı dileklerinde bulunan Bakan Kılıç, "Bakü'de Avrupa Oyunları'nda mücadele eden bütün sporcularımıza, milli formayı taşıyıp, ay yıldızlı formayı taşıyarak Türkiye'miz adına mücadele eden tüm sporcularımıza tekrar başarılar diliyorum. Dün 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya aldık. Bugün de finale çıkan kardeşlerimizin olduğu haberleri geliyor. Bizi mutlu ediyorlar onlara da buradan tekrar başarılar diliyorum. Eğer fırsatımız olursa tekrar Bakü'ye gidip onlarla bir arada olmak istiyoruz. Ama şu andaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.