Maliye Bakanı Birikim Özgür, DP-UG Genel Skreteri Hasan Taçoy'un "13'üncü maaşların ödenemeyeceği aşikar" sözleri üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı. Bakan Özgür, "2015 yılı içindeki tüm mükellefiyetlerimizi yasal çerçevede yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. " dedi.

Birikim Özgür'ün açıklaması şöyle:

"Bugün Ana Muhalefet Partisi DP Milletvekili Sayın Hasan Taçoy’un “13. Maaşın ödenemeyeceği aşikâr” şeklindeki açıklamasını hayretle okudum. 

Ülkemizde muhalefetin siyasi istikrarsızlıktan veya siyasi istikrarsızlığa yol açabilecek mali konulardaki olumsuzluklardan medet ummak yerine gerek hükümet ortaklığı gerekse muhalefet dönemlerinde kamunun mali sürdürülebilirliği için ne yaptıkları veya ne önerdikleriyle sınandıklarının bilinciyle siyaset yürütebilmesini çok isterdim. 

Ancak bu şekilde toplumsal ilerlememize katkı yapabilecekleri çok açıktır. 

Kamuda mali sürdürülebilirlik, kamunun ödeme taahhüdünde bulunduğu tüm ödemeleri sürdürülebilir şekilde ödeyebilmesi anlamına gelir. Bu toplumsal bir hedeftir ve biz kendi kaynaklarımızla mali yönden sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak için siyasi bir mücadele yürütmekteyiz. 

Diğer taraftan, henüz kendi kaynaklarımızla bu yapıyı oluşturana kadar da bir yandan yapısal dönüşüm odaklı reformlarımızı hayata geçirirken aynı zamanda bu süreçte karşılaştığımız açıklarımızı da giderebilmek adına Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşmalara bağlı kredi kullanmaktayız. En kötü ihtimalle de çok mecbur kalınması halinde borçlanma yoluyla açığımızı gideririz. 

Türkiye yetkililerine “Biz sizinle imzalanan anlaşmayı okumadık bile çünkü bu anlaşmaya karşıyız” diyenlerin ve bugünkü mali yönden sürdürülebilir olmayan sistemin mimarlarının siyasi mirasçısı konumunda olanların bugün itibarıyla siyasi istikrarsızlıktan medet umuyor olması tesadüf olarak nitelendirilebilir mi?

Bugüne kadar her yılın sonunda gündem konusu olan bir mükellefiyetimizle ilgili sıkça asparagas açıklama ve yayımlar yapılmaktadır. 

Ben Maliye Bakanı olarak bu konudaki açıklama talepleriyle ilgili hep şunu söyledim:

“Açıklama yapmadık, yapmayacağız... Biz bütün mükellefiyetlerimizi yerine getiririz. Nakit durumumuzu buna göre ayarlamak için çalışırız. Bu çalışmalarımızla ilgili veya genelde mükellefiyetlerimizle ilgili basına açıklama yapmak gibi bir yaklaşımımız yok”...

Bu yaklaşım çerçevesinde halkımızdan ricam hükümetimize güvenmeleri, siyasi istikrarsızlıktan medet umanlara kulak asmamalarıdır. 

2015 yılı içindeki tüm mükellefiyetlerimizi yasal çerçevede yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Kamuoyuna saygıyla…"