Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Saatlerini şaşırıp da işe gidemeyen arkadaşlarımız olduysa onun müsebbibi benim. Hepsinden özür diliyorum. Ama bunu da yapmamız gerekiyordu seçim güvenliği açısından" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, birtakım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Bakan Alaboyun, Nevşehir Valiliğini ziyaret ederek burada Vali Mehmet Ceylan'dan brifing alırken, Valilik binasında da gazetecilerin sorularını cevapladı. Alaboyun, seçimlere kısa bir zaman kala elektrik kesintilerine tüm önlemleri aldıklarını ifade ederken, "Geçmişte yaşanan spekülasyonları en asgari seviyeye indireceğiz" dedi. Bakan Alaboyun, "Özellikle Güneydoğu başta olmak üzere enerji kesintileri konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Geçmişte birtakım olaylar speküle edilmiştir. Mümkün olduğu kadarı o spekülasyonları minimum çabası, gayreti içerisindeyiz. Zaten dünde yaz saati uygulamasını ileri saat uygulamasını Enerji Bakanlığı olarak biz planlıyoruz. Kış saati uygulaması 25 Ekim'de devriye girmesi gerekirken seçim nedeniyle, seçimin hem güvenliği bir ortamda yapılsın hem de gün saatinde seçimden yararlanalım diye biz 18 Kasım'a kadar süreyi uzattık. Dolayısıyla dün ve bugün saatlerini şaşırıp da işe gidemeyen arkadaşlarımız olduysa onun müsebbibi benim. Hepsinden özür diliyorum. Ama bunu da yapmamız gerekiyordu seçim güvenliği açısından. Nevşehirli hemşehrilerimize ve Valimize bizi misafir ettiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"DOĞALGAZA ZAM YOK'

Bakan Alaboyun gazetecilerin kış aylarına gelinmesiyle birlikte doğalgaza zam gelip gelmeyeceği sorusunu da yanıtladı. Bakan Alaboyun, "Doğalgaza zam var yok demek artık siyasetçinin popülist söyleminden çıkmalı. Doğalgaza zammı veya fiyat indirimini belirleyen piyasadır. Çünkü biz doğalgazı belli bir formül içerisinde alıyoruz. Üçer aylık dilimlerde o fiyatlar belirleniyor. Ama şunu söyleyebilirim ki petroldeki ucuzlama nedeniyle şu an doğalgazda zam yok. Ama bu petrol çok yukarılara çıkarsa ileride farklı değerlendirilebilir. Gazeteci arkadaşlarımdan ricam elektriğe, doğalgaza zam var mı yok mu diye bir daha sormayın. Bırakın piyasa belirlesin" şeklinde konuştu.