Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık kuruluşlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde Gazimağusa Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş ile görüşen ve Gazimağusa Devlet Hastanesi servislerini gezen Sucuoğlu, yatan hastalarla da görüşerek hastaların şikayetlerini dinledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesinin diğer hastanelere oranla daha yeni olması nedeni ile binanın yapısal durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hastanede bazı doktor eksiklikleri olduğunu da ifade eden Sucuoğlu, bu eksikliklerin giderilmesi ve hizmetlerin aksamaması için doktor takviyesi yapacaklarını ifade etti.

Hastanenin laboratuvar bölümünü de ziyaret eden Sucuoğlu, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

1462710401.jpg

HASTANE MUTFAĞI VE YEMEK
 
Hastane mutfağında da incelemelerde bulunan Sucuoğlu, hastalar için çıkan yemeklerin hijyenik ve sağlıklı koşullarda yapıldığını belirterek, öğlen yemeğini hastane yetkilileri ile birlikte hastanenin yemekhane kısmında yedi.

112 acil ambulans servisinin artık adanın her yerinden online bir şekilde çalışacağını belirten Sucuoğlu, yeni kurulacak olan ambulans takip sistemi ile hangi ambulansın nerede olduğunu ve hangi bölgeye yönlendirilmesi gerektiğini merkezden koordine ederek yapılacağını söyledi.

Sağlık çalışanlarının çok özverili bir şekilde çalıştığını da belirten Sucuoğlu, sağlık alanında yapılacak reformlar ile çalışma şartlarının da daha iyi bir noktaya geleceğini vurguladı.

Halkın en temel hakkı olan sağlık hizmetinin daha iyi bir şekilde verilmesi için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Bakan Sucuoğlu, kısa süre içerisinde sağlıkta sorunları ortadan kaldırma hedefinde olduklarını ifade etti.

1462710414.jpg

MARAŞ SEMT POLİKLİNİĞİ

Gazimağusa Devlet Hastanesinin ardından Maraş Semt Polikliniğini de ziyaret eden Sucuoğlu, polikliniğin eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

Buradaki konuşmasında, Genel Sağlık Sigortası’nın, eksiklikleri ile yasa çalışmalarının tamamlanarak 31 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmesi için çalıştıklarını söyleyen Sucuoğlu, sorunsuz bir sağlık sisteminin oluşturulabilmesi için el birliği ile hareket etmenin gerekli olduğunu belirtti

1462710386.jpg