Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, aralarında ticaret odası, sanayi odası, UNDP program koordinatörü ve iş adamlarının bulunduğu Moldova heyetini kabul etti.

Turizm Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu kabulde heyete ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

Bazı Avrupa ülkelerinden charter uçuşların halen devam ettiğini belirten Sucuoğlu, destinasyonların daha da artacağını belirtti.

Geçmiş yıllara oranla birçok ülkeden turist gelmekte olduğunu belirten Sucuoğlu, şu an 100 farklı ülkeden turistin Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini ifade etti.

Ülkede şu anda yeni otel yatırımlarının devam ettiğini de kaydeden Sucuoğlu, bazı otellerin açılma aşamasına geldiğini, bazı otellerin ise 1-2 yıl içinde turizmin hizmetinde olacağını söyledi.

Sucuoğlu, Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre dünyada 43 milyon turistin seyahat ettiğini, bu sayının 2030 yılında 1.2 milyara ulaşacağını belirterek, Dünya’nın turizmden elde edeceği gelirin ise 2 trilyon dolar civarlarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre gelecek yıllarda en çok ilgi görecek bölgenin Akdeniz bölgesi olacağını söyleyen Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın konum itibari ile çok güzel bir yerde olduğunu söyledi ve yurt dışından birçok yatırımcının ülkeye yatırım yapmak istediğini de ifade etti.

1449668752.jpg