Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapan tüm sıhhiye müfettişleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, Lefkoşa, Girne, Mağusa, İskele ve Güzelyurt bölgelerinde görev yapan sıhhiye müfettişlerinden bölgelerde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi aldı ve halk sağlığını önemli ölçüde etkileyen ve yaşam kaynağı olan suyun, daha etkin, daha verimli ve daha izlenilebilir bir şekilde kontrol altına alınabilmesi için neler yapılabileceği konusunda müfettişler ile görüş alışverişinde bulundu.

Ülkedeki şebeke sularından akan suyun mikrobiyolojik kontrolünün yapılması, yasalara uygun olmayan şekilde satışa sunulan kuyu sularının engellenmesi gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, halkın kullandığı her türlü suyun ilgili tüm mercilerle iş birliği halinde sistematik bir şekilde denetlemesi yönünde çalışma başlattıklarını ifade etti.

Kapalı alanlarda yapılan sigara denetimlerinin de sıklaştırılacağını belirten Sucuoğlu, sigaranın insan sağlığı için birçok zararı olduğunu, bu nedenle dünyada binlerce kişinin kanser hastalığına yakalandığını söyledi. Sigara içmeyenlerin sağlıklı ve dumansız bir ortama ihtiyaç duyduğunu da dile getiren Sucuoğlu, sigara içenlerin daha fazla duyarlılık gösterip yasalara uymalarını istedi.Sıhhiye Müfettişleri ile rutin olarak toplantılar gerçekleştireceklerini de söyleyen Sucuoğlu, insan sağlığı için alınabilecek her türlü tedbiri alacaklarını belirtti.