Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, fuar bugün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmeciliği Genel Müdürü Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın katıldığı törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan 100’ün üzerinde katılımcı firmayı ağırlayan IFTE, yarın da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Fuara, KKTC’den iki de üniversitenin katıldığı belirtildi.

TAÇOY STANTLARI GEZDİ, SİMÜLATÖR EĞİTİMLERİNİ İZLEDİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, fuar açılışından sonra Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Devlet Hava Meydanları İşletmeciliği Genel Müdürü Orhan Birdal ile fuardaki stantları gezdi, simülatör eğitimlerini izledi ve bilgi alışverişinde bulundu.

HAVA MEYDANLARI VE SİVİL HAVACILIKTA ORTAK HAREKET EDİLEBİLECEK KONULAR

TC Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Devlet Hava Meydanları İşletmeciliği Genel Müdürü Orhan Birdal’la toplantıda bir araya gelen Bakan Taçoy’un, hava meydanları ve sivil havacılıkta ortak hareket edilebilecek konuları görüştüğü kaydedildi.

Bakan Taçoy’un, İstanbul’daki temaslarına Bahçe Şehir Üniversitesi ulaştırma mühendisleri ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı ile görüşmesinin ardından bu akşam 23.20 uçağı ile adaya döneceği kaydedildi.