İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı Vekili Teberükken Uluçay, BRT’de yayınlanan Sabah Rotası’na konuk oldu.

Alpıç ve Derinya Kapıları’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Uluçay, Derinya Kapısı’nın fiziki durumundan dolayı daha erken açılabileceğini kaydetti.

Aplıç ve Derinya Kapısı’nda; Liderler’in kararından sonra çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Uluçay “Derinya Bölgesi’nde teknik altyapı çalışması başlattık. Derinya Kapısı, fiziki altyapısından dolayı daha erken açılabilir. Aplıç Kapısı’nda ise altyapı çalışmaları biraz daha zaman alacak” dedi.

Uluçay, Kuzey’den Güney’e geçişlerde tek kulübe sistemine geçişmesinin de gündemlerinde olduğunu aktardı.

Uluçay, “Yani kapılarda tek kulübe sistemini uygulayalım dedik. Tek kulübe yapalım. Bir taraftan Kuzey’den Güney’e geçenler işlem yapsın diğer tarafta Güney’den Kuzey’e geçenler. Bunu yapmamızın ana nedeni teknik altyapı harcamalarında tasarruf sağlamak. Bu da ciddi tasarruf anlamına geliyor.Aynı zamanda tek kulübe uygulamasıyla personelde de tasarruf sağlayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yeni açılacak kapılar için de bu uygulamanın gözetilebileceğini söyleyen Uluçay, ülkedeki fazla memur bulunduğu iddialarına da yanıt verdi.

Uluçay devlette geçici istihdamın artık ortadan kaldırıldığını böylece ihtiyaç duyulan yerlere münhal açarak nitelikli eleman seçmenin mümkün olacağını kaydetti.

“Ülkesel Fizik Plan” konusunda da açıklamalarda bulunan Uluçay , Ülkesel Fizik Plan’ı ile ülke planlamasında ciddi zemin yaratıldığını söyledi.

Uluçay, zaman içinde tüm bölgeler için imar planları çıkarılarak emirnamelerin tamamen ortadan kaldırılabileceğini, böylece düzenli yapılaşmanın hayata geçirilebileceğini kaydetti.

Uluçay, Belediyeler konusuna da değindi.Uluçay, Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Meclis’te beklediğini, tasarıda belediyelerin borçlarının yapılandırılmasını da öngördüklerini ve 28 belediyenin rasyonel coğrafi konumlandırma ile zaman içinde 14’e düşürülebileceğini kaydetti.