Toparlanıyoruz Hareketi’nin açıklaması şöyle:

Toparlanıyoruz Hareketi’nin “Bet ofislerin tehlikelerine dikkat çekmek ve yerleşim yerlerinde bet ofis açılmaması, var olanların kapatılması talebine destek toplamak” amacıyla Kasım ayında başlattığı imza kampanyası  devam etmektedir. Hareket’ten yapılan açıklamaya göre; ilk aşaması internet üzerinden başlatılan kampanyanın, Aralık ayında başlatılan ikinci aşamasında gönüllüler mahalle mahalle dolaşarak, hem mahalle sakinlerini kampanyanın amacı hakkında bilgilendiriyorlar, hem de imza topluyorlar.

Hareket, kampanyanın halktan büyük ilgi ve destek gördüğünü, bet ofisler konusunda halkın çoğunluğunun şikayetçi olduğunu belirtti. Hareket tarafından yapılan açıklamada, bet ofislere karşı başlattıkları kampanyanın etkilerinin, siyaset arenasında da etkili olduğu, Meclis’te bu konuda olumlu beyanlar verilmeye başlandığı ifade edildi. Toparlanıyoruz Hareketi, açıklamasına şöyle devam etti: “Yılların deneyimi bize siyasetçilerimizin çoğunun popülist davrandığını ve sözlerini çok çabuk unuttuğunu göstermektedir. Bu nedenle; hem İçişleri Bakanı Sayın Teberrüken Uluçay’a hem de Başbakanlık’a bir soru dilekçesi sunarak, İçişleri Bakanı’nın bir kaç hafta önceki bir açıklamasında yer alan “Bet ofislerini farklı yapıya kavuşturmak için yapılan çalışma” ve “köklü çözüm için Başbakanlık bünyesinde çalışma öngörüldüğü” şeklindeki beyanların açıklığa kavuşturulmasını istedik.”. Toparlanıyoruz Hareketi tarafından bu dilekçede sorulan bazı sorular şöyledir:

* Başbakanlık bünyesinde başlatılması öngörülen çalışmanın amacı olarak ifade edilen “köklü çözüm” ile ne kastedilmektedir; yani halledilmesi hedeflenen sorun nasıl tarif edilmektedir?

* Köklü çözüm için Başbakanlık bünyesinde başlatılması öngörülen çalışmayı yapacak olan kişiler nasıl belirlenecektir?

* Bu çalışma için öngörülen zamanlama nedir?

* Hükümetiniz döneminde, kaç adet bet ofis açma lisansı devir alındı; mevcut lisanslardan kaçı iptal edildi?

* Hükümet döneminizde hangi şirketlere ve kaç adet yeni izin verildi?”