Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Artvin'deki maden ve Batman'daki işçi eylemleri konularında açıklama yaptı.

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki Yenilebilir Enerji A.Ş. Biyogaz ve Organize Gübre Üretim Tesisinin açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Artvin'deki maden ve Batman'daki işçi eylemleri konularında açıklama yaptı. Taner Yıldız, Artvin'de yalnızca yer altı madenciliği yapılacağını belirterek "O yüzden bunu çok önemsiyorum. Benim, ülkeme mesajım; ne madenimizden vazgeçelim ne de çevremiz ve ağaçlarımızdan vazgeçelim. Her ikisinin de ortak bir noktada buluşacağı bir alan mutlaka var ve onu mutlaka gerçekleştirelim. Türkiye'nin en yüksek katma değeri bu şekilde inşallah gerçekleşecek" dedi.

Batman'daki işçilerin eylemiyle ilgili açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, "Orada mahkeme kararının uygulanması var. Mahkeme kararının gereği yapılıyor. Ama herhangi bir işçimizin hangi gerekçeyle olursa olsun. Oradaki sondaj kulelerine çıkmalarını hiçbir şekilde tasvip edemeyiz. Orası devletin malı. Devletin malına zarar vermemek lazım. O yüzden, bizim gerginliğe değil, ülkede hep beraber birlikte olmaya ihtiyacımız var. O yüzden, bunları gerekçe gösterip farklı amaçları olanların bu tarzda davranmalarını doğru bulmam. Oradaki işçiler bizim kardeşlerimizdir. Herhangi bir taşkınlık yapmaya gerek duyulacak bir durum söz konusu değildir" diye konuştu.