Sözcü Gazetesinin aralarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da fotoğrafının bulunduğu bazı vekillere ilişkin, "Tayyip'e göre bu AKP'liler ne" manşetine Müezzinoğlu'ndan sert cevap geldi. Müezzinoğlu, "Bana milli mi diye soran gazetenin, manşetine yarın sabah "Atatürk milli mi" diye soru sormasını ben öneririm" dedi.

Bursa'da bayramlaşma ziyareti kapsamında Eğridereliler Derneğine giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gazetecilerin bayramını kutladı. Dernek çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "550 milli ve yerli vekil istiyorum" demesinin ardından Sözcü gazetesinin manşetinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nunda fotoğrafının bulunduğu 10 milletvekiline ilişkin "Tayyip'e göre bu AKP'liler ne" diyerek manşet atmasına Müezzinoğlu Atatürk'le yanıt verdi.

Müezzinoğlu, "Bana milli mi diye soran gazete manşetine yarın sabah Atatürk Milli mi diye soru sormasını ben öneririm. Bu kadar akıl, izan ve mantık dışı" dedi. Öte yandan Mina'daki izdihamda hayatlarını kaybeden Türk hacıların isimlerinin sorulması üzerine de Müezzinoğlu, "Şu anda Diyanet İşleri Başkanımız orada. Bize de isim bazında ve net sayı bazında bir sonuç gelmiş değil. Cumadan sonra sayın Diyanet İşleri Başkanımız ile bir telefon görüşmesi yapacağım. O zaman sağlıklı bir son durum bilgisi alınabilir, ondan sonra bir açıklama yapılabilir. Şuanda herhangi ilave bir bilgi bende yok" diye konuştu