Bakanlar Kurulu, belediyelere katkı payını yüzde 8.5’dan 9’a,  nüfusu 5 bin altında olan belediyelere ise yüzde 9,25’ e çıkarma kararı aldı. Vergilerin kaynaktan kesilmesini  öngören Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı da Meclis’e sevk edildi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar yazılı olarak açıklandı.

Belediyelerle ilgili karar yanında, e-devlet kapsamında KKTC Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin oluşturulması ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları kabul ederek uygulamaya koyan Bakanlar Kurulu, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Tüzüğü’nü de kabul ederek Taşıt Araçları Müzesi olarak kurulmuş müzelerde kayıtlı araçların plakalandırılması ve korunmalarının  belirlenmesini hayata geçirdi.

Ülkede Ölçü ve Ölçü Aletlerinin test ve kalibrasyonunu alanında hizmet vermesi amacı ile bir “Metroloji Laboratuvarı” kurulmasını da onaylayan kurul, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin 2015 yılı bütçesi ile faaliyet raporunu onayladı.

İhtiyaç duyulan alanlarda ara eleman yetiştirilmesi için “Çıraklık ve Kalfalık Eğitiminin” yapılacağı Meslek Dalları (Değişiklik) Emirnamesi  de onaylandı ve yürürlüğe kondu.

Bazı spor federasyonlarına katkı yapılmasını onaylayan Bakanlar Kurulu, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasası’nı da onaylayarak Meclis’e sevk etti.

Yemlerin güvenliğinin en yüksek düzeyde sağlanması için Yemlerin Satışı, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Tüzüğü ve yemlerin kontrolü için numune alınmasını belirleyen Kurallar Tüzüğü’nü kabul eden Bakanlar Kurulu, ayrıca yabancı uyrukluların mal satın alma taleplerini değerlendirerek onayladı.