Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın Göynük'teki evine gelerek ailesine taziyelerini iletti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın ailesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi ağırladı. Santral açılışı için Bolu'nun Göynük ilçesine gelen iki bakan, Cuma namazı öncesi şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Salim Sarpkaya, annesi, ablası ve eniştesiyle bir araya gelen bakanlar, metanetlerinden dolayı aileye teşekkür etti.

Şehit evini ziyaretlerinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bolu Göynük'te şehidimizin ailesini ziyaret ettik. PKK tarafından kalleşçe bir saldırıya maruz kalarak şehit olmuştu. Sayın Başbakanımız da özellikle buraya uğramamızı talimatlandırmıştı. Kendisi de uygun bir zaman da gelecekler. Şehidimizin babasını ve ailesini ziyaret ettik. Ziya kardeşimizin ne kadar yiğit, ne kadar ülkesini seven birisi olduğu bir de ailesinden dinledik. Allah şefaatinden ayırmasın. Bu ülkeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı hem kendisine hem de ailesine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin çapulculara bırakılacak bir ülke olmadığını söyleyerek terörü lanetleyen Bakan Yıldız, "Bu ülke üç beş tane çapulcuya pabuç bırakacak bir ülke değil. Her birimiz bu manada bulunduğumuz görevlerde aynı mertebeye gelmek için hazır olduğumuzu bir kez daha söyleyelim. Öncelikle hiçbir maddi değerle mukayese edilmeyecek olan şehidimizin canı için Allah'tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Ailesine de metanetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de terör örgütü PKK'ya ağır sözler sarf ederek, "Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Terörle ilgili söyleyeceğimiz çok şey var ama şehidin kapısında söylemek istemiyoruz. Bu ülke az önce bakanımızın da söylediği gibi hiçbir haysiyeti, kutsalı, şerefi, izzeti, iffeti olmayan insanların yenebileceği kadar zayıf bir ülke değil. 78 milyon inşallah bu terörün altından kalkacaktır. Bunlar kendi kanlarında boğulacaktır. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bize de onların şefaatini nasip etsin" ifadelerini kullandı.

İki bakan şehit evini ziyaretlerinden sonra Cuma namazı için Gazi Süleymanpaşa Camii'ne geçti. Şehidin babası Salim Sarpkaya da Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın makam aracıyla camiye gitti.

Bakanlardan şehit evine taziye ziyareti 

Bakanlardan şehit evine taziye ziyareti