Sosyal medyaya yansıyan bu fotoğraflar İçişleri Bakanını kızdırdı. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın çatısına su deposu monte etmeye çalışan isçilerin bu görüntüsü sosyal medyada paylaşılınca İçişleri Bakanı Asım Akansoy bir açıklama yaparak konuya müdahale ettiklerini söyledi.

Bakan Akansoy açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün Çalışma Bakanlığı'nın Mağusa'daki Dairesinin çatısına bir özel firma tarafından su deposu monte edilmesi esnasında, yaşanan görüntüleri üzülerek basından takip ettik. Konuyla ilgili söz konusu Daire'nin Amiri ile yaptığım görüşmede, kendilerinin deponun bu şekilde monte edilmesi hakkında herhangi bir bilgi ve anlaşmalarının olmadığını öğrendim. Bunun üzerine, verdiğimiz talimata paralel olarak, söz konusu firmadan yapılan tüm alımlar iptal edildi ve monte edilen ürünün de kendilerine iade edilmesi için talimat verdim. 

Gerek İçişleri ve Çalışma Bakanlığı gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşları, iş güvenliği konusunda titiz davranmak zorundadır. 

Biz bakanlık çatısı altında, iş güvenliği konuşurken, o çatının üzerinde can pazarı yaşanmasına müsade edecek değiliz." (HK Ajans)

capture-028.jpg

12313845_949746975096128_8022006793153220969_n.jpg