Ülke genelinde önemli projelere imza atan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir ilki daha hayata geçiriyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya koyulan Doğa Eğitim Okulu Projesi'nin ilki İstanbul'da kurulacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sosyal ormancılık projeleri kapsamında kuracağı Doğa Eğitim Okulu'nun ilkini Türkiye'nin nüfus bakımından en kalabalık şehri olan İstanbul'da hayata geçiriyor.

Proje kapsamında kurulacak Doğa Eğitim Okulu'nun diğer iller içinde örnek bir çalışma olacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı unutmadık" dedi.

Projenin bütün Türkiye'ye yayılması için çalışacaklarını belirten Eroğlu "Orman varlığımızı, tabii su kaynaklarımızı ve yaşadığımız çevrenin güzelliklerini çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren vereceğimiz eğitim ve şuurlandırma çalışmaları ile koruyabiliriz" diye konuştu. Eroğlu "Tesis edeceğimiz Doğa Eğitim Okulu ile çocuklarımızın daha sağlıklı ve tabiat sevgisi ile yetişmelerine katkı sağlayacak mekanlar hazırlayacağız. Okul çağındaki çocuklarımıza aktif, katılımcı ve bilimsel yollar izleyerek gerçekleştirilecek çevresel eğitimle ormanlarımızı, ormana ait değerlerimizi ve doğal su kaynaklarımızı koruyacak bir şuur oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbul-Şile'de kurulacak olan Doğa Eğitim Okulu, Pınartepe mevkiinde 230 dekar büyüklüğündeki A tipi mesire yerinde tesis edilecek. Doğa Eğitim Okulu'nda ormanın sadece ağaç ve ağaççıktan ibaret olmadığı, aynı zamanda içinde binlerce canlı, cansız bitki ve hayvan türlerini barındıran ekolojik bir sistem olduğu çeşitli araçlarla kavratılmaya çalışılacak. Çocuklara ihtiyaçları ve ilgileri doğrultusunda becerilerini geliştiren eğitimler verilecek ve böylece doğal kaynakların tanıtılması, öğrenilmesi ve korunmuş olması sağlanacak.