Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Vergisiz Akaryakıt Desteği’nin üreticilere ödendiğini, süt ödemelerinin de öngörüldüğü gibi bugün yapıldığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, Toprak Ürünleri Kurumu’nun arzu eden üreticilere ürün bedelleri karşılığında tohumluk ve yem hammaddesi verebileceği de duyuruldu.

Öte yandan, TÜK tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında, isteyen üreticilere ücretsiz olarak Akhisar 98 ve Adana 99 tohumluğu verileceği bildirildi.

VERGİSİZ AKARYAKIT DESTEKLERİ ÖDENDİ

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı üreticilerin 2015 yılı Haziran-Aralık aylarına ait Vergisiz Akaryakıt Desteği’nin yüzde 50’lik kısmının bugünden itibaren ödendiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, toplam 8 bin 462 üreticiye ödenen 2015 yılı Haziran-Aralık aylarına ait Vergisiz Akaryakıt Desteği’nin birinci yüzde 50’lik kısmı olan 4 milyon 435 bin 668  TL Kıbrıs Vakıflar Bankası’na yatırıldı.

Üreticiler bugünden itibaren banka kartları aracılığıyla Vergisiz Akaryakıt Destekleri’ni alabilecek.

SÜT ÖDEMELERİ GÜNÜNDE YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Öte yandan, Süt Endüstrisi Kurumu’na süt veren üreticilerin süt paraları, önceden öngörülen tarih olan bugün hesaplarına yatırıldı.

TÜK ÜRÜN BEDELİ KARŞILIĞINDA TOHUMLUK VE YEM HAMMADDESİ VERİYOR

Açıklamada, Toprak Ürünleri Kurumu’na ürün veren ve kurumdan alacağı olan üreticiler, arzu etmeleri halinde, ürün bedeli karşılığında tohumluk ve yem hammaddesi alabilecek.

Açıklamada, bu uygulamadan yararlanmak isteyen üreticilerin TÜK’e başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

AKHİSAR 98 VE ADANA 99 EKEN ÜRETİCİLER İÇİN

Öte yandan, TÜK’ün gerçekleştirdiği bir proje kapsamında, isteyen üreticilere Akhisar 98 ve Adana 99 tohumluğu ücretsiz olarak verilecek.

Söz konusu proje kapsamında ücretsiz olarak Akhisar 98 ve Adana 99 tohumluğu alan üreticiler ise hasat sonunda, aldığı tohumluğun 1/5’i kadarını TÜK’e verecek.