KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, halkın bazı sınıf ve kültürel kesimlerini küçük görme, aşağılama ve ötekileştirmeye yönelik yazılı, radyo-TV ve sosyal medyadan yapılan açıklama ve beyanların giderek pervasız şekil almakta olduğunu savundu.

Aygün yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Başkanı Tahir Gökçebel’in açıklamaları ile sonrasında hükümetin yaptığı açıklamaları eleştirdi.

“Bu sorumsuz açıklamalar ve toplumun değişik kesimlerine yapılan bu saldırılara karşı tedbir almakla sorumlu olan ülkemizi yönetenler ‘gaz alma’ adına arada bir yaptıkları ‘durumu idare etme’ amaçlı açıklamalarla basiretsizliklerini göstermektedir. Son olarak basında yer alan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in açıklamaları ile sonrasında yapılan açıklamaları bu kapsamda değerlendiriyoruz” diyen Aygün,  “’Suçun kişiselliği’ ilkesinden hareketle Tahir Gökçebel’in açıklamalarını başında bulunduğu Sendika’dan ayırmakla birlikte; ülkemizdeki her öğrenciye kendi çocuğu gibi bakması gereken pedagoji eğitimi almış bir öğretmenin, kendileri hakkında yapılan suçlama ve önyargıları dahi anlayamayacak yaştaki çocuklar üzerinde yaratacağı travmayı düşünememesinin hangi ruh halinin tezahürü olduğunu toplumun değerlendirmesine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aygün, dernek bünyesindeki “Kuzeyin Yıldızları” folklor ekibinde İlahiyat Fakültesi’nde okuyan 4 öğrenci bulunduğu ve bu öğrencilerin hayat, toplum ve çevreye karşı uyumlu insanlar olduğunu ifade etti.

Aygün,Milli Eğitim  Bakanı Kemal Dürüst’ün soruşturma başlatma yerine durumu “kınama” ile geçiştirmesini de eleştirdi.