POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI: İki buçuk yaşındaki minik Ali’nin kolundaki sigara yanıklarıyla ilgili polis soruşturma başlattı. Ali’nin kolundaki izlerin sigara yanığından kaynaklandığı doktor raporuyla da belgelendi

Girne’de iki buçuk yaşındaki Ali Özgönen’in kolundaki sigara yanıklarıyla ilgili polis devreye girdi. Minik Ali’nin annesi Derya Özgönen’den alınan bilgiye göre danışılan doktor da Ali’nin kolundaki izlerin sigara yanığı olduğunu doğruladı. Bir an önce suçluların cezasını çekmesini isteyen Derya Özgönen Ali’nin bakıcısı H.S. ve eşi A.S.’den şüphelenmeye devam ediyor.

“Yoğun bir şekilde çalışmak zorundaydım”

Evle ilgili bir sorun yaşadığı için gece gündüz demeden çalışmak zorunda kaldığını anlatan Derya Özgönen, bu nedenle gündüzleri Ali’yi kreşe verirken gece bir bakıcı tutmak zorunda kaldığını söyledi. Kesinlikle sorumsuz bir anne olmadığını belirten Derya Özgönen, “İki buçuk yaşında bir çocuğa nasıl böyle bir şey yaparlar?” diye sordu.

“Telefon kayıtları ortada”

Çocuğuyla ilgilenip ilgilenmediğinin telefon kayıtlarından açıkça anlaşılabileceğini belirten Derya Özgönen, telefon kayıtlarına bakılsa her gün bakıcıyı arayıp Ali’yi sorduğunun ortaya çıkacağını söyledi. Anne Özgönen şu şekilde konuştu:

“Ben bu insanların oğluma bakmasını paraya ihtiyaçları var diye kabul ettim. Ben evle ilgili bir sıkıntı yaşamıştım ve stüdyo tarzı bir eve çıkmak zorunda kalmıştım. Evle ilgili yaşadığım sıkıntıdan dolayı da gece gündüz çalışmak zorundaydım. Her sabah işten 01.00 ya da 02.00’de çıkıyorum. Bu nedenle oğlum gündüz kreşe giderken gece de bir bakıcı tuttum. Oğluma her gün bezini almama rağmen bakıcı oğlumun çantasına bezleri bile koymuyordu.”

“Yunanistan ve Güney Kıbrıs devrede”

Derya Özgönen konuyu Yunanistan ve Güney Kıbrıs yetkililerine de bildirdiğini kaydederek bu konunun Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafından takibe alındığını kaydetti. Özgönen ayrıca H.S. ve eşinin şu anda Güney Kıbrıs’a geçtiği anda haklarında işlem başlatılacağını ileri sürdü.

Ali tam olarak konuşamıyor…

Ali’nin henüz tam olarak konuşamadığını kaydeden Derya Özgönen ancak tek tük birkaç kelime söyleyebildiğini ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri önünde birkaç kelime ve işaret diliyle kendisi üzerinde sigara söndüren kişinin bakıcısı H.S. eşi A.S. olduğunu belirttiğini ifade etti.