Evrim KAMALI

 Haspolat’da yanında bakıcı olarak çalıştığı adamın altınlarını çalarak bozdurması için Taksiciye veren ve karşılığında 1370 TL karşılığı 700 dolar para temin eden sanık Rahat Jumakulyeva aleyhine getirilen “Müstahdem tarafından çalma” ve “sahtekârlıkla para temini” suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde mahkûm edildi.

KARARA OY BİRLİĞİ

Ağır Ceza mahkeme heyetini oluşturan Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yagıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyeti sanık aleyhinde karar verdi. Heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Yargıç Alev ulunay sanığın aleyhine getirilen davalara kabul yönünde cevap verdiğini ve adaletin erken tecellisini sağlamasının aleyhinde hafifletici unsur olarak kullanıldığını söyledi.

Yargıç Alev ulunay sanığın işlemiş olduğu sucun sıkgörülen suçlardan olduğunu, verilmesi gereken kararın caydırıcı olması gerektiği yönünde karar verdiklerini söyleyerek sanığı suçlu buldukları ve mahkûm ettikleri davalardan 9 ay süre ile ceza evine gönderilmesine karar verdiklerini beyan etti.