Karadeniz Kültürünün çok geniş bir yelpaze teşkil ettiğini ifade eden Bakırcı, bu kültürün anlatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere de aktarılması için bütün Karadenizlilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Federasyon Başkanı Demir ve ekibini KKTC'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Bakırcı, geçmiş yıllarda Federasyonun da sağladığı büyük katkılarla İstanbul'da düzenlenen "Trabzon Günleri" nde KKTC  Karadeniz Kültür Derneğinin de temsil edildiğini bu temsiliyette insanların KKTC hakkında bilgi sahibi olmalarına alanak sağlandığını söyledi.

Bakırcı,birlikteliğin ve işbirliğin önemine değinerek bundan sonraki süreçlerde de yapılacak çalışmalarda her zaman aynı birlikteliği artırarark devam edeceklerini söyledi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir kabulde yaptığı konuşmada federasyonu hakkında bilgi vererek yıllar önce de yine Karadeniz Kültür Derneğinin daveti üzerine KKTC'de misafir olduklarını hatırlattı.

"KKTC hem hemşerilerimizin olması hem de tarihsel boyutuyla kalbimizin her zaman bir parçası" diyen Demir, yılda iki kez İstanbul Fersane'de düzenlenen Trabzon Günlerinde KKTC'den hemşeri derneklerinin yer almasının kendileri için büyük bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Demir, adaya yaptıkları ziyarette bundan sonra yapılacak tanıtım etkinliklerinde daha aktif olarak nasıl çalışabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz da ada içerisinde KKTC'ye entegre olup aynı zamanda  Karadeniz Kültürünü yaşatma adına yıllardan beridir çalışmalar yürüttüklerini,bu kültürü yayma ve tanıtma adına önemli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Fersane'de katıldıkları etkinlik hakkında da bilgiler veren Büyükyılmaz, bir sonraki şenlikte daha büyük bir katılım gerçekleştirmek arzusunda olduklarını ifade etti