Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin arazisinin satıldığı iddialarını yalanladı. Müezzinoğlu, "Bir satış anlamı çıkaran varsa, herhalde orada bir tedaviye ihtiyacı var" dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Üsküdar'da katıldığı sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası işbirliği yapılmasına ilişkin protokolün imza töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin arazisinin özel bir firmaya satıldığı ve yerine AVM yapılacağı iddialarının sorulması üzerine Müezzinoğlu, "Yalanın neresini düzelteyim, yalana nasıl cevap vereyim. Öyle bir şey yok. Satma, satış gibi bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. O yalanı kim söylediyse ona sorun" dedi.

CHP'nin konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdiği şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Bakan Müezzinoğlu, "Öyle bir soru önergesi verildiyse gerekli cevabı alır. Bu mekanda olduğumuz gibi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin özüne, ruhuna uygun olarak yarınlara taşımayı nasıl arzu ediyorsak, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi de bizim tıp tarihimizde önemli bir yeri vardır. Tarihi gelecekte de önemli rol üstlenecektir. Onun ruhuna uygun yarınlarda yeniden kamu-özel işbirliğinde yapılacak. Oradan bir satış anlamı çıkaran varsa, herhalde orada bir tedaviye ihtiyacı var" diye konuştu.