Devrim Demir

Girne’ye bağlı Esentepe’de bulunan Çiftlikdere Göleti’nin kurumasının ardından, yüzlerce balık kuru gölette ölürken, kalan bir miktar su birikintisi içinde can bulmaya çalışan balıklar Cumartesi günü gönüllü vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Kovalarla kurtarılan balıklar ise Taşkent’te yaşayan Kemal Basat’a teslim edildi. Balıklar, projesi 2018’de hayata geçirilecek olan Doğa Parkı’nda bulunan havuzda yeniden yaşam buldu.

Kemal Basat: Hedefimiz yeniden gölete bırakmak

balik-2s-copy-768x384.jpg

Çevresinde hayvanlara karşı olan sevgisi ile tanınan Kemal Basat, hafta sonu gönüllü vatandaşlar tarafından kurtarılan sazan, aynalı sazan ve kızılkanat olmak üzere toplamda bin 500 balığa yeniden hayat verdi.

Projesini 2018 hayata geçireceği Doğa Parkı’nda balıklara özel havuz hazırlayan Kemal Basat Havadis’e konuştu.

Basat, “Esentepe’de bulunan Çİftlikdere Göletin’den  uzun zamandır bilinçsizce çekilen su sonunda göleti kuruttu. Kuruyan gölette yaşayan yüzlerce büyük balık öldü, kalanlar ise hafta sonu gönüllü vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Balıklar için hazırladığımız havuza göletten kurtarılan bin 500 balık bırakıldı. Hedefimiz göletin dolması halinde yeniden bırakmak” dedi.

taskent-3s-copy-768x511.jpg