Endemik bitki türleriyle ünlü Kaz Dağları'nın derelerinde yetişen kırmızı benekli alabalıkların bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. Evciler Köyü'nden 43 yaşındaki Şenol Erdoğan ve 30 yaşındaki Teyfik Türel, canlı canlı yuttukları balıklar sayesinde mide rahatsızlıklarına şifa bulduklarını söyledi.

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Şenol Erdoğan, senede birkaç kez kırmızı benekli alabalık yavrusu yuttuğunu kaydederek, "Mide rahatsızlığıma iyi geliyor. Köyümüzden de benim bildiğim birkaç kişi aynı şekilde mide rahatsızlıklarına bu yöntemle şifa arıyor" dedi.

Teyfik Türel de, yeni başlayan mide rahatsızlığına karşı kırmızı benekli alabalığı yuttuğunu, canlı yutulmasının nedeninin ise balığın mideye salgıladığı salgının tedavi edici özeliği bulunduğuna inanılması olduğunu söyledi.

DOKTOR: PSİKOLOJİK

Bayramiç Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor Ali İhsan Palaz, tıbben böyle bir şeyin olmadığını belirterek, "İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Tedavi ettiği iddialarının psikolojik olduğunu düşünüyorum. Tam tersine balık yutmanın mahsurları olabilir. Faydası olabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.