Devrim Demir

Narkotik ekipleri aldığı bir ihbar üzerine önceki gece Bolu Sokak Devlet Sosyal Konutları Küçük kaymaklı bölgesinde bulunan bir apartman dairesine baskın yaptı. Mahkeme emri ile aranan evin balkon kısmında saksı içinde kesime hazır 23 kök ve masa üzerinde sökülmüş 17 kök hintkeneviri ele geçirdi.

Olayla bağlantılı tutuklanan Ernest Josaph Naule işlediği suçu itiraf etti. Zanlı dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Üniversite öğrencisi Ernest Josaph Naule’nin avukatı İbrahim Mısırlıoğlu’da tutukluluk duruşmasında hazır oldu.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni olduğuna dikkati çekerek 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Polis: Bitkileri Nisan ayında ektiğini itiraf etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede, zanlı Ernest Josaph NNaule’nin kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri “Ziraatı” ve “Tasarrufu” suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, alınan bir bilgi üzerine görevli polis ekiplerinin, zanlının kalmakta olduğu apartman dairesinde saat 20.30-21.21 saatlerinde arama gerçekleştirdiğini söyledi.

Evde yapılan aramada balkonda bulunan plastik saksı içerisinde ekili boyları 12 cm ile 50 cm arasında değişen toplam 23 kök ve yine balkonda bulunan masa üzerinde boyları 12 cm ile 30 cm arasında değişen toplam 17 kök sökülmüş vaziyette hintkeneviri bitkiler bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Gürkut yapılan sorgulamada, zanlının söz konusu bitkileri Nisan ayında satın alarak ekip bakımını yaptığı yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Aranan 1 kişi var

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadelerin olduğunu ve olayla bağlantılı 1 kişin daha arandığını ifade ederek, Ernest Josaph NNaule’nin 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mısırlıoğlu itiraz etmedi

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında,  Ernest Josaph NNaule’nin avukatı İbrahim Mısırlıoğlu, polisin talep ettiği 1 günlük tutukluluk süresine itiraz etmediğini beyan etti.