Gamze BAYKUR

Palm Beach sahilinde iki toplumlu “Kumdaki Portakallar” isimli barış etkinliği düzenlendi. Mağusa İnsiyatifi ve Mağusa Kentimiz İnsiyatifi tarafından ortak olarak düzenlenen barış etkinliğinde katılımcılar tarafından insan zinciri kurularak kumlar üzerinde barış işareti oluşturuldu ve portakallarla süsleme yapılarak 1974 öncesi düzenlenen Portakal Festivallerine gönderme yapıldı. Etkinlikte ayrıca süregelen bölünmüşlüğe karşı 41 tane balon havaya bırakılacak.süregelen bölünmüşlüğe karşı 41 tane balon havaya bırakılacak.süregelen bölünmüşlüğe karşı 41 tane balon havaya bırakılacak.ssssüregelen bölünmüşlüğe karşı 41 tane balon gökyüzüne bırakıldı.

ATAİ, BÖLÜNMÜŞLÜĞE VURGU YAPTI

Mağusa İnsiyatifi Sözcüsü Serdar Atai, etkinlikte yaptığı kısa konuşmada Kıbrıs’taki bölünmüşlükten Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da rahatsız olduğunu ve etkinliğe katılan kalabalığın da bunun göstergesi olduğunu belirtti. Atai, 41 yıllık bölünmüşlüğün simgesi olarak gökyüzüne uçurulan 41 balonla “Balonlar, kediler, köpekler ve kuşlar Maraş’a girebiliyorsa insanlar da geçebilmelidir” mesajını verdiklerini kaydetti.

“BÖLÜNMÜŞLÜK İKİ TOPLUMU RAHATSIZ EDİYOR”

Kntimiz Mağusa İnsiyatifi Sözcüsü Pavlov Iocovou ise yaptığı kısa konuşmasında Kıbrıs’taki bölünmüşlüğün her iki toplumu da rahatsız ettiğini dile getirerek barış için geldiklerini belirtti.