Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporlarını hazırladıkları iddiasıyla yargılanan 3 TÜBİTAK bilirkişisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporları hazırladıkları belirtilen TÜBİTAK bilirkişileri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya yurt dışında oldukları belirtilen sanıklar Tahsin Türköz, Hayrettin Bahşi ve Erdem Alparslan'ı avukatları temsil etti. Duruşmada şikayetçi Ali Yasin Türker ile Balyoz davası sanıklarından CHP Milletvekili Dursun Çiçek, ve Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu bir kısım şikayetçiler ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından sanık avukatları müvekkillerine ilişkin daha önce mahkemeye İngilizce olarak sundukları yurt dışında çalıştıklarına ilişkin belgelerin Türkçe tercümelerini mahkemeye sundu.

Dava dosyasına gelen yazıları okuyan Hakim İlhan Karagöz sanık Tahsin Türköz'ün Haziran 2016'ya kadar sürecek olan bir sertifika programına kabul edildiğini, sanık Hayrettin Bahşi'nin bir bilim üniversitesinde bilim adamı olarak tahsis edildiğini ve sanık Erdem Alparslan'ın ise bir şirketle 1 Ağustos 2014 yılında anlaşma yaptığını belirten yazıların geldiğini belirtti.

Duruşmada daha sonra söz alan şikayetçiler ve vekilleri sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

"CHRİSTMAS'TA GELİRLERSE YAKALAMA KARARLARI KALKABİLİR"

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların bizzat dinlenmesi gerektiğini ve katılanların sanıklara soru sorma taleplerinin olduğunu hatırlatarak, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Sanıkların yurt dışında çalıştıkları ve ülke genelinde Christmas denilen bir tatil olduğunu belirten mahkeme sanıkların bu tarihte Türkiye'ye gelip mahkemeye başvurdukları takdirde yakalama kararının kaldırılabileceğini ifade etti.