Ceren ERCİH 

Tarım eski Bakanı Kenan Akın, rüşvet ve hediyelerin had safhada olduğunu savunarak, bakanlık yaptığı dönemde kendisine de rüşvet teklif edildiğini açıkladı. Akın, bir şirketin kendisine çanta içinde 500 bin doların imza karşılığında hediye edildiğini söylemesi üzerine çok şaşırdığını ve böyle bir şeyi kabul etmediğini söyledi. Gözde Bekir ve Sefa Karahasan’ın sunduğu Analiz programına Tarım Eski Bakanı Kenan Akın telefonla bağlanarak şok açıklamalarda bulundu. 

“MÜBALAĞASIZ 500 BİN DOLAR VARDI” 

Tarım eski bakanı olduğu dönemlerde bir çanta dolusu paranın önüne konulduğunu karşılığında ise bir imza istendiğini anlatan Akın şunları kaydetti: “Tarım Bakanı olduğum dönemde Türkiye’den bir firma geldi ve dünyanın neresinden getiriyor bilmiyorum ama buzsuz donmuş et getirip serbest limanda sonuçlandırmak için 60 konteynır etin adaya girişi için bir teklif yapıldı.Ben de o dönemde Kıbrıs’ta hayvan popülasyonu yüksek olduğu için ihracat yapmaya çalışıyorum.

Dediler ki; ‘ efendim elimizde diplomatik bir çanta var. Bu çanta sizin.’ Çantayı açtım ve içinde mübalağasız 500 bin dolar vardı. ‘Tamam, çanta benim olsun ancak içindeki sizin olsun’ dedim. ‘Hayır, içindekiyle beraber sizin’ dediler. Ne karşılığında olduğunu sordum. Dediler ki; ‘imza karşılığında, yalnızca izin karşılığında.’ Terbiye sınırlarını aşan cümleler sarf etmek zorunda kaldım. Tabi ben bunu zaman zaman arkadaşlarımla paylaştım ancak ilk defa bir canlı yayında bu durumu anlatıyorum.” 

“AKLIN ALMAYACAĞI, İĞRENÇ OLAYLAR DÖNÜYOR” 

“Rüşvet ve hediye olaylarında sadece bakanlar yoktur. Aklın alamayacağı iğrenç olaylar ve dolaplar dönmekte. Çirkin olaylar düşünülmektedir. Alnım açık 20 yıl milletvekilliği yaptım ne bir evim ne de bir iş yerim var. Ne benim ne de çocuklarımın kursağından bir lokma rüşvet geçmedi.” 

“MALİYENİN SOYULMASINA ÇANAK TUTUYORLAR” 

Menfaat karşılığı köşe dönmek için uğraşan kişilerin bu toplumun cebini, imiğini sömürmek için bir takım iğrenç olaylar dönüyor. Yalnızca siyasetçiler değil. Mehdi Uysal diye bir arkadaşımız hizmet satın almak kaydı ile okulların temizliği için bir ihale açtı. Mehdi Uysal, en düşük fiyatı verdiği halde maliyenin soyulmasına resmen Merkezi İhale Komisyon üyeleri resmen çanak tutuyorlar. Bugün Merkezi İhale Komisyonu’nun yapmış olduğu ihalelerin mercek altına alınması lazım.”