Pelin Yükselay

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Surlariçi’ni canlandırma projesi kapsamında, tarihi Belediye Pazarı’ndaki boş dükkânları kiralıyor. LTB’nin bu projesi, Belediye Pazarı’ndaki esnaf tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Esnaf, dükkân çeşitliliğinin, müşteri potansiyelini artıracağını düşünüyor.

Esnaf ne dedi?

Erkan Tayfur: Biz yeni dükkânların açılacak olmasına çok sevindik. İnşallah açılan dükkânlarla beraber Belediye Pazarı da eski canlılığına kavuşur. Ne kadar çok dükkân, o kadar çok çeşit, o kadar çok da müşteri demek. Açılan yeni dükkânların ilgi çekecek olması, insanlar buralara uğrayacak demektir. İnşallah bu düşüncelerimizde yanılmayız.

Özdağ Özokan: Belediye Pazarı çarşıdan başka her şeye benzer. Bizim insanlarımız artık buraya gelmez. Bizim insanımız derken, Kıbrıs Türkü buraya gelmiyor. Buraya gelen Kıbrıslı Rum turistler, onlarında rehberleri bizlerden hiçbir şey almalarına izin vermiyor. İlerde bir anlaşma olursa burası merkez olur ve bizim de satışlarımız artar diye düşünüyorum. Bunun yanında LTB’nin dükkânları kiralama fikrini çok olumlu karşıladım. Ne kadar çok dükkân olursa, o kadar çok çeşit olur ve o kadar çok vatandaş gelir. Örneğin ayakkabıcı, kuyumcu, çocuk kıyafeti, tatlıcı gibi yerler açılsa, Bandabulya’ya taze kan gelmiş olur. Çok çeşit, çok dükkân önemli. Tabii herkes aynı şeyi satmamalı”.

Mustafa Altınkalp: Ümidimiz yeni dükkânlar açılınca Belediye Pazarı’nın canlanması. Yeni dükkanlar, insanları da beraberinde getirecektir”