Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda düzenlenen 10’uncu Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali başladı.

6 Eylül’e kadar sürecek festivalin açılış gecesine yoğun ilgi ve katılım oldu. Festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Milletvekili Ersin Tatar, Ana

Muhalefet Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye’den konuk belediye başkanları, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcıları Ayhan Barış ve Alp Ağcataş ile yurt dışından gelen misafirler katıldı. Kortej ile başlayan açılışın ardından halk dansları, dans ve lazer gösterileri ile başlayan festivalde,

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla oluşturulan üreticiden tüketiciye Kıbrıs pazarı Bandabuliyam.com standı da festivalde yer aldı. Bunun yanında ülkemizden ve yurt dışından da birçok dansçı ve sanatçı festivalde yerini aldı.

mustafa-akinci.jpg

Akıncı: Tatlısu Belediyesi fark yarattı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 10’uncu yılına ulaşan festivalin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Kıbrıs müzakere süreci hakkında bilgi verdi.

Akıncı, yeni bir anlaşmanın tüm ülkeye ve insanlarına huzur, mutluluk getirmesi için çalıştıklarını söyleyerek, Tatlısu Belediyesi’nin önemli bir fark yarattığını dile getirdi. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Kalyoncu: Harnup önemli bir ürün

Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu da festivale ismini veren ‘harnup’ ürününün ülke için önemine dikkat çekerek, hükümetin, bu ürününün ülke ekonomisine katkısı için üzerine düşen görevleri yapacağını belirtti.

Festivale emeği geçenleri kutlayan Kalyoncu, “Festival, hem Tatlısu’nun hem de harnup ürününün tanıtımı için son derece önemli bir işlevi yerine getiriyor. Harnubun sağlık için değerli bir besin olduğunu ve tüketiminin yararlarını biliyoruz. Bu önemli ürünle sembolleşen Tatlısu’daki üretimin çok daha ileriye taşınması için sorumluluklarımızın farkındayız” dedi.

Ana muhalefet Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da yaptığı konuşmada, festivalin hem Tatlısu hem de ülke için güzelliklere sahne olmasını diledi, emeği geçenleri kutladı.

hayri-orcan.jpg

Orçan: “Harnup ihracının önü açılmalıdır”

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, festivallerin hem beldelerine hem de üreticiye önemli bir ivme kattığını belirterek, “Amacımız bölgemizin en önemli değeri olan harnubu siyah altın olarak öne çıkarmaktır” diye konuştu.

“İnsanlarımızın sosyal ve kültürel yaşam kalitesini artırmak, sesimizi duyurmak istiyoruz” diyen Orçan, harnup üreticilerinin desteklenmesi çağrısı yaptı.

Harnubun sağlığa faydalarını anlatan Orçan, “Harnup ihracının önü açılmalıdır. Bu vesileyle Başbakandan ivedilikle adım atılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Hayri Orçan, son olarak festivale katkı koyan ana sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell’e ve diğer sponsorlara da teşekkürlerini sundu.

Festivale katılan Türkiye Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşmalar yaparak, “Bu güzel ortamda olmaktan onur duyduklarını” belirtti.

2-tatlisu-festivali-2015-(14).jpg

4-tatlisu-festivali-2015-(12).jpg

Bandabuliyam.com gezildi

Festivalin açılışının ardından, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji ve altyapı desteği ile faaliyetlerini sürdüren üreticiden tüketiciye yerli ürün pazarı Bandabuliyam standı gezildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji ve altyapı desteği ile hizmete giren Bandabuliyam.com, yerel üretimin ekonomiye çok daha fazla dahil olmasını hedefliyor.

Yurdun dört bir yanındaki farklı ürünleri tüketici ile buluşturmayı amaçlayan internet sitesinde, Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek, el emeği ürünlerin tanıtımı yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı tüm üreticiler kayıt için ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını yazıp 3434’e göndererek siteye katılabiliyor.

Üreticiler [email protected] mail adresine de ürünlerinin fiyat ve fotoğraflarını gönderebiliyorlar. Tüketiciler ise Bandabuliyam.com üzerinden üreticiye ulaşarak taleplerini iletebiliyor.

1-hatice-besir_bandabuliyam.jpg

“Bandabuliyam.com’a bekleriz”

Bandabuliyam üreticisi Hatice Beşir, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e bu önemli projesi için teşekkür etti, Tatlısu Festivali’nde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Beşir, “Bandabuliyam projesi sayesinde festivallere katılıyor, tanıtımımızı yaparak, ürünlerimizi pazarlama fırsatı buluyoruz” dedi.

Hatice Beşir, tüm yerel üreticileri de Bandabuliyam.com platformunda yer almaya davet etti.

5-tatlisu-festivali-2015-(7).jpg

6-tatlisu-festivali-2015-(6).jpg

tatlisu-festivali-2015-(2).jpg

tatlisu-festivali-2015-(4).jpg