İnternet üzerinden mail-order yöntemi ile başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle yüklü miktarda çekim yapan Kıvanç Beren, Hasan Ede, Mehmet Kaya ve İhsan Kaya hakkındaki soruşturma devam ediyor. 

Polis, banka dökümleri ve çalıntı kart bilgileri ile ilgili incelemesini sürdürürken zanlılar dün ek tutuklama talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Kıvanç Beren'in kendi adına kayıtlı pos cihazı ile başkalarına ait kredi kartı numaraları ile kart sahiplerinin haberi olmadan mail-order yöntemi ile 26 Mart 2017 tarihinde yaklaşık 74 bin 100 TL para transfer ederek sahtekârlıkla para temin suçunu işlediğini söyledi. 

Beren, yüzde 10 komisyon alıyordu

Polis, zanlılar Hasan Ede, Mehmet Kaya ve İhsan Kaya’nın da şuan yurtdışına kaçan ve aranan şahıs ilan edilen bir kişi ile birlikte başkasına ait kredi kartı numaraları ile zanlı Kıvanç Beren’in dükkânına gidip mail-order yöntemi ile 74 bin 100 TL çekiliş yaptıklarını ifade etti. Polis, çekiliş sonrasında zanlı Beren’in çekim yapılan parayı bankadan aldığını, yüzde 10 komisyon aldıktan sonra kalan parayı zanlılara teslim ettiğini söyledi. 

3 gün daha tutuklu kalacaklar

Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken banka hesapları olduğunu belirterek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlıların baka hesaplarının incelenmesinin ardından kredi kartı ile yapılan vurgunda rakamın daha da artabileceği iddia ediliyor.