Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Banka Kartları ve Kredi Kartları (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı” görüştü. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, tasarıyı okudu.

DPUG Milletvekili Hasan Taçoy tasarı üzerinde söz alarak, KKTC’de faaliyet gösteren bankaların ülkedeki yasalara göre faaliyet göstermesinin önemine işaret etti.

Taçoy, yasanın önemli bir değişiklik içerdiğini ifade ederek, ülkedeki kredi kartları kullanımının geliştirilmesini, cazip ve rekabet edebilir hale getirilmesini temenni etti, bu yönde çalışacaklarını söyledi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, yasanın esas amacının kredi kartı faizlerini kontrol altına almak olduğunu ifade ederek, bu yasanın geçmesiyle vatandaşın mağdur edilemeyeceğini kaydetti.

Tatar, ülkede kredi kartları konusunun önemsenmediğinden işin geciktirildiğini ifade ederek, ülkede iş yapan herkesin yasalara uyması gerektiğini belirtti. Tatar, ülkede öz değerlerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından yasa tasarısı kabul edildi.

“Banka Kartları ve Kredi Kartları (Değişiklik) Yasa Tasarısı, asgari ödeme tutarını yeniden düzenlerken, kredi kartlarının asgari ödeme oranlarının, Merkez Bankası’nın görüşü de alınarak Bakanlık tarafından hazırlanıp Bakanlar Kurulunca onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanacak bir tüzükle düzenlenmesini kurala bağlıyor.

Yasayla, kredi kartı işlemlerinde uygulanan faiz oranları da değiştiriliyor.