İstanbul Üsküdar'da bir banka şubesini soyan şahıs, kaçtığı halk pazarında vatandaşlar ve zabıta ekipleri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay, Üsküdar Dr. Fahri Atabay Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bankaya gelen bir kişi belindeki kurusıkı silahla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek silahını aldı. Çalışanları silahla tehdit eden zanlı, kasadaki yaklaşık 12 bin lirayı alarak kaçtı. Şahıs, bankanın karşı sokağındaki halk pazarına girdi. Soyguncuyu elindeki silah ve poşetle görüp, şüphelenen vatandaşlar ve zabıta ekipleri, üzerine atlayarak zanlıyı etkisiz hale getirdi. Bir süre sonra yakaladıkları kişinin banka soyguncusu olduğunu öğrenen vatandaşlar, zanlıyı banka görevlilerine teslim etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıyı gözaltına alarak Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü.

Öte yandan soygun ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine gelirken yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir kadına çarptı. Yaralanan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı.