Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk Bankası’nın İngiltere’de faaliyet göstermeye başlamasının 40’ıncı yıldönümü nedeniyle Golden Tulip’te düzenlenen resepsiyona katıldı. Derviş Eroğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, İngiltere’de Kıbrıslı Türk bir bankanın 40 yıl hizmet vermesinin Kıbrıslı Türkler için onur kaynağı olduğunu ifade etti.

Türk Bankası’nın sıkıntılar içinde kurulan bir banka olduğunu kaydeden Eroğlu, bankacılık sektörünün gelişmesinin ülkenin gelişimi açısından fevkalade önemli olduğunu söyledi. Eroğlu, eski Türk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Özyol, Türk Bankası yönetici ve çalışanlarına bankacılık sektörüne katkılarından dolayı teşekkür etti.

BÖRTEÇENE

Türk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakan Börteçene, dışa açılmakta yaşanan zorluklara dikkat çekerek dünyanın finans merkezinde 40 yıl hizmet vermekten dolayı gururlu oluklarını söyledi.

RAHMİOĞLU

Türk Bankası Genel Müdürü M.A. Yunus Rahmioğlu, 1901’de kurulan Türk Bankası’nın, İngiltere’deki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek için Londra’a 1974’de hizmet vermeye başladığını kaydetti.

Türkçe konuşan halkaların dışında da müşterileri bulunduğunu kaydeden Rahmioğlu, Türk Bankası’nın bugün İngiltere’de 6 şube ile hizmet vermekte olduğunu ifade etti.

Bankanın amaçları arasında Kıbrıs Türk’ünü dünyaya entegre etmek olduğunu kaydeden Rahmioğlu, Türk Bankasının 3 ülkede aktif büyüklüğü 1 milyar dolar olan bir banka olduğunu kaydetti.