Baraka Kültür Merkezi, “hükümetin ileri saat uygulamasında kalma kararını tanımayacağını” bildirdi.

Baraka Kültür Merkezi adına açıklama yapan Münür Rahvancıoğlu, bölgedeki ileri saat uygulamasında olan ülkelerin yarın akşam kış saatine dönüp saatlerini bir saat geriye alacağını hatırlatarak, ancak KKTC’nin bunun dışında kalacağına işaret etti.

Baraka olarak “UBP-DP hükümetinin bu kararını reddettiklerini” belirten Rahvancıoğlu, hükümetin ileri saat uygulamasının devamıyla ilgili kararına gerekçe veya ülke koşullarına nasıl bir yararı olacağına ilişkin hiçbir bilimsel veri sunmadığını kaydetti.

Hükümetin toplumda tartışılmadan tek yanlı aldığını savunduğu bu kararı “kabul edilemez” olarak niteleyen Rahvancıoğlu, farklı saat uygulamasının Kıbrıs’ta yaşayan, sağlık arayan insanların günlük yaşamına, işçilerin veya öğrencilerin de gidiş geliş saatlerine olumsuz yansıyacağını belirtti.

“KARMAŞA YARATACAK”

Farklı saatlerde uyanmanın ve farklı saatlere göre işe veya okula gitmenin karmaşa yaratacağına inanç belirten Rahvancıoğlu, hükümeti; saatlere ilişkin kararı alırken bunlardan herhangi birini düşünmemekle suçladı.

Bu kararın “Türkiye’deki uygulamanın bire bir kopyalanmasından” ibaret olduğunu savunan Rahvancıoğlu, şu görüşlerini dile getirdi:

“Bu nedenlerle Baraka olarak hükümetin ileri saat uygulamasında kalma kararını tanımadığımızı, bu kararı uygulamayacağımızı ilan ediyoruz. Baraka’nın tüm eylem ve etkinliklerinde bu kararı tanımadığımızı tekrar tekrar ifade edecek ve örgütsel saatimizi 29 Ekim Cumartesi gecesi bir saat geri alacağız. Bundan böyle ve bu yanlış adımdan geri dönülene veya biz bu yanlışı bizzat kendi ellerimizle ortadan kaldırana kadar Baraka duyurularında meşru kış saatini kullanacaktır.”