Baraka Kültür Merkezi ve Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü olarak 14 Ağustos 2014’te düzenlediğimiz, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin desteklediği Bağımsız Kıbrıs eylemliliğinin değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşırız.

Bizler, solda eylem birliğinin gerekliliği inancıyla, politik ve ideolojik farklılıklarımızın da bilinciyle bir araya geldik. Amacımız, ada üzerindeki işgalleri protesto ederken, bağımsız ve özgür bir ülke hayalimizi sokaklara taşımaktı. T.C Devletinin adaya gerçekleştirdiği ikinci harekatın yıl dönümü olması, ve bu harekat ile ada üzerinde sınırların belirginleştirilmesi sebebiyle, 14 Ağustos’un işgallere karşı mücadele anlamında önemli bir gün olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda Baraka Kültür Merkezi geçtiğimiz 5 yıl boyunca bu tarihte eylemlilikler ortaya koymuş, TDP Gençlik Örgütü ise ilk kez bu yıl bu amaç ile sokağa çıkarak, özgür, halkları kardeş ve barış içerisinde bir ada hedefindeki kararlı duruşunu ortaya koymuştur.

Adanın her iki yanında da halkların hayat koşulları gittikçe kötüleşirken, gençler olarak belirsiz bir gelecek, ya da işsizlik gibi ekonomik gailelerin yanında bir de askerlik sorunuyla uğraşmak zorunda bırakılıyoruz.

Tüm bu olumsuzluklar karşısında işgal karşıtı mücadelenin büyüdüğünü, yeni özneler tarafından da sahiplenildiğini bilmek, bu mücadeleyi daha da ileriye taşımak anlamında bizlere güç vermektedir. Lakin bu mücadele farklı kesimlerce sahiplenilmeye ve yaygınlaşmaya başlamasına rağmen, 14 Ağustos günü işgallere karşı ayni zamanda iki farklı etkinlik oluşu, şu an işgal karşıtı mücadelenin yüzleşmesi gereken en önemli olumsuzluktur. Bu sebeple, işgaller karşısındaki mücadeleyi birleştirmek, hepimizin görev ve sorumluluğudur.

14 Ağustos 2014’de Göçmenköy Parkı’nda düzenlediğimiz ‘Bağımsız Kıbrıs’ Eyleminin gider tablosu ise şu şekilde oluşmuştur; Matbaa işleri(990TL), Kıbrıs haritası şeklinde araba dikiz aynası askılığı basımı (350TL), Sahne (2000TL) olmak üzere toplam gider 3340TL’dir.

Eylemimizin giderlerini karşılayacak her hangi bir bilet satışı ve ya benzeri gelir getirici bir çalışma olmamıştır. Yukarıda belirttiğimiz giderler örgütlerin bütçesinden karşılanmıştır.