Yukarı Dikmen Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet de UBP'deki üye krizinden nasibini aldı. Yeni üye listesinde isminin yer almadığını görünce isyan eden Barbet, "Özgürgün bütün partilileri devre dışı bırakarak CTP ve DP'lileri üye yapmaya başladı" dedi

Abbas ELMAS

Yukarı Dikmen Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, UBP'deki adaylık süreciyle ilgili Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'e ağır eleştirilerde bulundu. Yeni Bakış’a konuşan Hüseyin Barbet,  Özgürgün’ün partilileri birbirine düşürdüğünü savunarak, Özgürgün'ün derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Özgürgün hazıra kondu

UBP’de yıllarca örgüt başkanlığı ve parti içindeki her kademede  görev aldığını belirten Barbet, hasta olduğu için birkaç aydır evden çıkamadığını ve son yapılan UBP üyeliklerinin arasında ne kendinin ne de ailesinin bulunduğunu söyledi. Barbet, UBP’nin kuruluşunda yer alan birisi olarak   Hüseyin Özgürgün’ün partide hazıra konduğunu ifade etti.

Özgürgün’e inekler oy versin

Ailesi, damatları ve çocuklarının da partiye üye yapılmadığını belirten Barbet, daha sonrada parti içindeki arkadaşlarının bu durumu  fark etmesi sonucunda sadece kendisini partiye aday yaptıklarını ifade etti. 40 yıldır eşi, çocukları ve ailesiyle birlikte UBP’nin mitinglerinde en ön sırada yer aldıklarını kaydeden Barbet, “Şimdi ne beni ne de ailemi partiye üye yapmadılar. Gittiler ne kadar CTP’li varsa onları üye yaptılar. Kurultayda benim mandıradaki inekler gidecek oy kullanmaya. Özgürgün'e inekler gitsin oy versin. Dikmen'de bütün UBP’lileri üyelikten sildiler ve bakıyoruz ne kadar CTP’li varsa UBP’ye üye yapılmış ” diye konuştu.

İstifa etsin

Hüseyin Özgürgün’ü görevinden istifa etmeye çağıran Hüseyin Barbet,  partide  hiç kimsenin bu kadar yıkım yapamaya hakkı olmadığını söyledi.  

Telefonlara dahi çıkmıyor

Genel Başkanlığa aday olan diğer adayların pırlanta gibi adamlar olduğunu ve onlar hakkında yorum yapamayacağına dikkat çeken Barbet, “Hüseyin Özgürgün üstlendiği görevin adamı değildir. Hüseyin Özgürgün klimalı odada kapalı kapılar arkasında oturuyor. Arayan kimsenin telefonlarına dahi  çıkmıyor” dedi. 

Kaynak: Yeni Bakış