POST Araştırma Derneği’nin Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile işbirliği içinde yürütmekte olduğu “Barış Kültürü Eğitimi Projesi” kapsamında Lefkoşa, Köşklüçiftlik’teki binasında kurduğu “Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi”nin açılışı Cuma gerçekleştiriliyor.

POST Araştırma Deneği’nden yapılan açıklamada, “adanın ilk barış eğitimi merkezi ve kütüphanesi olduğu” kaydedilen binanın açılışının saat 18:30’da çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Merkezin; internet, bilgisayar, printer, projeksiyon gibi çeşitli bilişim olanakları ile sakin bir çalışma ve toplantı alanı sunduğu, bünyesinde kurulan kütüphanenin de barış eğitimi alanında 400’den fazla seçkin kitap ve çeşitli görsel-işitsel materyallerle donatılmış ender bir koleksiyona ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Açılış etkinlikleri kapsamında Cuma gün saat 16:00’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nden hareket edecek “barış yürüyüşü” ve bisiklet turu da organize edildiği, etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Barış Yürüyüşü boyunca katılımcılar, alanında deneyimli kılavuz eşliğinde eski Lefkoşa’nın farklı bölgeleri, sosyal ve kültürel tarihi hakkında bilgi edinme şansını yakalayacaklar. Bisiklet turu da yine alanında deneyimli kılavuz eşliğinde Lefkoşa’nın tarihi sokakları boyunca şehrin ritmini yakalayabileceklerdir. Ücretsiz bisiklet kiralamak isteyen katılımcılar [email protected] adresine email göndererek kayıt yaptırabilirler.

Ferruh Cambaz Sokak, No: 14, Köşklüçiftlik adresinde POST Araştırma Derneği’nin binasında kurulan Barış Eğitimi Merkezi ve Kütüphanesi’nin 18:30’da başlayacak açılış etkinliğinde ise, Sound of Thieves müzik grubunun canlı performansı, Barış Eğitimi alanında uzman kişilerin kısa sunumları ve diğer görsel sunumlar yer alacaktır. Açılışa tüm halkımız davetlidir.

Daha ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine email gönderilebilir ya da 22 76 843 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.”