Kıbrıs Türk futbolunun önemli isimlerinden Sevim Ebeoğlu’nun ismi Girne’deki Barış Parkı’na verildi.

Barış Parkı’nın ismi “Efsanevi Futbolcu Sevim Ebeoğlu Barış Parkı” olarak değiştirilirken, tabelası, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından açıldı

Sevim Ebeoğlu  düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  törene katılan genç futbolcuları görünce çok gururlandığını ifade ederek, genç futbolcuların gelecekte güzel yerlere gelmelerini  diledi.

Ebeoğlu ailesi adına konuşan Sevim Ebeoğlu’nun damadı Altan Esmer de katkı koyan herkese  teşekkür etti

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, Ebeoğlu’nun Kıbrıs Türk futbolunun sevilen efsanevi bir ismi olduğunu anımsattı.

Sertoğlu,  Girne’de milli takımlar için oluşturulacak kamp tesisine de  Sevim Ebeoğlu’nun adının verilmesinin kararlaştırıldığını  belirtti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplumun yetiştirdiği, toplum  için  önem taşıyan kişi ve değerlere sahip çıkmanın görevleri olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise Sevim Ebeoğlu’nun sporcu kişiliği ve insanlığa katkılarıyla tüm Kıbrıs Türk spor camiası ve halkının kalbinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Girne Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’nda yer alan sahalara, Sevim Ebeoğlu adını vermeyi kararlaştırdıklarını dile getiren Özgürgün, mekanla ilgili mahkeme sürecinin sonlanmasının ardından tesislere Ebeoğlu’nun adının verileceğini açıkladı.

Girne Belediye Meclisi’ni, kentteki en önemli parka Ebeoğlu’nun adını verme kararından dolayı kutlayan Özgürgün, genç sporcuların da  sevim Ebeoğlu’nun yaşamını örnek alarak, onun gibi iyi insan, iyi sporcu ve ülkesine toplumuna yararlı bireyler olarak yetişmelerini diledi.

Etkinlikte , Sevim Ebeoğlu, Girne Belediyesi için imzaladığı topu Başkan Nidai Güngördü’ye takdim ederken; Güngördü de, parka Ebeoğlu’nun adının verilmesiyle ilgili  meclis kararının yer aldığı bir plaket verdi.