Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da 2014 yılında üç kardeş arasında su ve elektrik faturası yüzünden çıkan kavgada kardeşini tornavida ile ağır yaralayan Abdulkadir Karadeniz hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapis yerine para cezasına çarptırıldı. Kararda, kardeşlerin şikâyetlerini geri çekmesi ve barışmış olmaları etkili oldu. Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında suçlu bulunup mahkûm ettikleri sanığa heyetin mahkûmiyet kararını Yargıç Gökhan Asafoğulları açıkladı. 

Yargıç Asafoğulları, sanığın lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın işlemiş olduğu suçların, “Ağır yaralama, vahim zarar ve ciddi darp” olduğunu söyledi. Asafoğulları, bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını ancak şikâyetlerin geri çekildiğini, sanığın kavgalı olduğu kişilerle barışmasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

Ağır tahrik de var…

Yargıç, ayrıca diğerlerinin kavgadaki rollerini, sanığın evine kapıyı kırarak içeri girmelerini de ağır tahrik olarak değerlendirdikten sonra tüm bu olgular ışığında sanığı ilk ve son kez bir şans vermeyi, bu doğrultuda hürriyeti bağlayıcı ceza vermek yerine para cezası vermeyi uygun bulduklarını açıkladı. Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanığı işlemiş olduğu suçlardan ötürü 10 bin TL para cezası ödemeye, ayrıca 3 yıl sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.