Kıbrıs Türk Barolar Birliği üyelerinden oluşan heyet, kadın ve çocuğa karşı şiddeti önleme konusunda Türkiye’de yapılacak eğitim programına katılacak. Bu kapsamda, 16 kadın avukattan oluşan çekirdek kadronun yarın Ankara’ya gideceği ve pazar gününe kadar çeşitli eğitim programlarına katılacağı ifade edildi.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kadın-çocuk hakları  ve uyuşturucu ile mücadele konularında ülkede gerek yasal düzenleme, gerekse kurumsal açıdan birçok eksikliğin mevcut olduğu belirtilerek, birliğin bu konuları en önemli gündemlerinden ve görevlerinden biri addettiği kaydedildi.

Heyet Ankara’da, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu’nun kadın ve çocuğa karşı şiddeti önlemek amacı ile yürütmekte olduğu “Gelincik Projesi”ni yerinde görüp incelemenin yanı sıra, Türkiye Barolar Birliği merkezinde eğitim programına da katılacak.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, yürütülen projelerin ileriye taşınması ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar ve toplantılar düzenleneceği bildirildi.