Northernland Construction Ltd. ile 11 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Koral Bozkurt, inşaat sektöründe isminden vergi rekortmeni olarak söz ettiriyor. 300’e yakın çalışanı ile 11 yıl içerisinde pek çok projeye imza atan Bozkurt, sektörü değerlendirdi. Bozkurt ödenen vergilerin tam anlamı ile doğru kullanılmadığına dikkat çekerek, özel sektöre teşviklerin artırılması gerektiğini kaydetti.

‘’Dürüstlük kazandırıyor’’

Son 4 yıl içerisinde şirketin kalıcı bir başarı sağladığını ifade eden Koral Bozkurt, vergi sıralamasında 2010 yılında 31’inci, 2011 yılında 29’uncu, 2012 yılında 40’ıncı ve 2013 yılında 21’inci olduklarını ifade etti. Vergi sıralamasında üst sıralarda bulunan şirketlerin birçoğunun bankalar olduğuna dikkat çeken Bozkurt, sıralamaya bakıldığında ise bazı bankalardan bile daha çok vergi ödediklerini kaydetti. İnşaat sektöründe vergilerin satılan ve teslim edilen konutlara göre belirlendiğini söyleyen Bozkurt, sektördeki başarının sırrını dürüstlüğe borçlu olduğunu ifade etti.

img_065365-(2).jpg

Bozkurt: Teşvik verilmeli

İstikrarlı bir şekilde sürekli yükseliş gösteren ve inşaat sektöründe ülkenin vergi rekortmeni olarak bilinen iş adamı Koral Bozkurt, ülkenin kalkınmasında büyük rol oynayan vergilerin tam olarak doğru kullanılmadığını düşünüyor. Bir ülkenin ekonomisinin ödenen vergilerle ilerleme sağladığını söyleyen Bozkurt, sadece turizm de değil özel sektöre ciddi anlamda teşvik sağlanması gerektiğine vurgu yatı. Sektördeki sorunun bu gün var olmadığını belirten Bozkurt, yıllardır artarak devam eden sorunlar yumağına döndüğünü belirtti.

‘’2015-2016 yılı sektörün dip noktası olacak’’

Özellikle Gazimağusa bölgesinde 5 yılda 3 büyük projeye imza atan Koral Bozkurt, inşaat sektöründe ciddi bir düşüşün yaşandığına dikkat çekti. 2008 yılının Northernland için önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Bozkurt, Gazimağusa şehrinin içinde yer alan Alasya Park projesinin tamamlanan en büyük proje olduğuna dikkat çekti. 2010 itibari ile grafiğin her geçen gün daha da düştüğünü söyleyen Bozkurt, ‘’2015-2016 yılı inşaat sektörü için en dip nokta olacak ancak 2016 yılının ardından halkımız kendi ekonomilerini artık toparlama aşamasını tamamlayacağı için sektör yeniden canlılık kazanacak’’ dedi. Bozkurt, sektördeki düşüşün nedeni olarak ise yerli halkın alım gücünün düşük olmasını ve dövizin yüksek olmasını gösterdi.

img_065365-(3).jpg

Bozkurt: Bu dönemi farklı yatırımlarla atlattık

Sektörde yaşanan sorunlar nedeni ile 2010 yılından bu yana büyük yatırımlar yerine küçük yatırımlar yapmayı tercih ettiklerini belirten Bozkurt, gelirin başka sektörlere dağıtıldığını ifade etti. Şirketin aynı zamanda Gazimağusa’nın en büyük kiralık araç filosuna sahip olduğunu söyleyen Bozkurt, bölgeye ortaklı bir yatırım ile Evolve isimli yeni bir yurt yapıldığını söyledi. Bozkurt, farklı sektörlere olan yatırımların Ercan Havaalanı içerisinde bulunan restoran ve cafelerin kiralanması ile devam ettiğini kaydetti.