Başbakan Ömer Kalyoncu, yarın ameliyat oluyor.

Sağlık durumuna ilişkin BRT Muhabirine açıklamada bulunan Başbakan Ömer Kalyoncu, sağ kalçasından yarın operasyon geçireceğini söyledi.

Başbakan Kalyoncu, kalça operasyonunu Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Operatör Doktorlarından Ali Çaygür’ün yapacağını da belirtti.

Kalça ameliyatının yarın sabah saat 08.30 da yapılacağını da kaydeden Başbakan Kalyoncu, bir hafta istirahat etmesinin ardından sağlığına kavuşabileceğini söyledi.

Başbakan Vekili Maliye Bakanı Birikim Özgür de BRT muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Kalyoncu’nun yarın operasyon geçireceğini ve en kısa sürede sağlığına kavuşup, önümüzdeki hafta görevinin başında olacağını söyledi.

Özgür, “Dün Bakanlar Kurulu sırasında Başbakan’ın ayağında bir ağrı olduğunu fark ettik. Daha sonra Başbakana Devlet Hastanesinde gerekli tetkikler yapıldı ve yarın küçük bir operasyon geçirmesi öngörülüyor. En kısa süre içerisinde de sağlığına kavuşabileceği bilgisine sahibiz. Görevine dönene kadar ben vekaleten ona yardımcı olacağım. İstişare halindeyiz sabah da konuştuk. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Sayın Başbakan, çok kısa süre içerisinde görevinin başına geri dönecek. Önümüzdeki hafta içerisinde görevinin başında olacak” dedi.

Başbakan vekili Maliye Bakanı Birikim Özgür bir soru üzerine dün akşam üzeri vekaletle ilgili gerekli resmi yazışmaların gerçekleştiğini ve bugün de 29 Ekim törenlerinde Başbakana vekalet ettiğini dile getirdi.

Özgür, “ Resmi kağıtta vekaletim; Sayın Başbakan görevine dönene kadar şeklinde bir ifadedir. Ancak sözlü olarak benim aldığım bilgi Pazartesi veya en geç Çarşamba gün Sayın Başbakanın görevinin başında olacağıdır” şeklinde konuştu.